Hoppa till innehåll

miraDry® – Ta bort armsvett
och lukt permanent

miraDry® är en bestående lösning mot armsvett och lukt. Det är kliniskt bevisad att miraDry® ger en bestående effekt. I genomsnitt minskar svettning med 82 % och lukt med 93 % efter en behandling1.

Behandlingen är smärtfri och tar bara en timme. Du kan uppleva en lätt ömhet och svullnad efter behandlingen men kan återgå till ditt normala liv redan dagen efter. Behandlingen har inga risker och påverkar inte svettning från andra kroppsområden.

Vad är miraDry®?

miraDry ® är en bestående lösning mot armsvett och lukt. miraDry® har revolutionerat sättet vi behandlar armsvett på. Mikrovågsenergi avges mot armhålorna och förstör svettkörtlar för gott.

Behandlingen är både FDA och CE-godkänd och är säker och effektiv. Det är kliniskt bevisat att miraDry® ger en bestående effekt mot svettningar och lukt under armarna. Över 200 000 behandlingar är genomförd globalt och Svettkliniken utför flest behandlingar i Europa.

I en stor klinisk studie kunde man påvisa effekt hos över 90 % med en genomsnittlig svettreduktion på 82 % efter ett år. I en uppföljningsstudie 2 år efter kunde man påvisa samma bestående effekt. Med svettreduktionen försvinner också lukt. I genomsnitt reduceras svettlukt med 93 %. En bieffekt av behandlingen är en bestående reduktion av hårväxt på ca 70 %, vilket många uppskattar.

miraDry® istället för injektionsbehandling?

Alternativet till miraDry® är injektionsbehandling. Jämfört med dom som behandlas var 6-8:e månad med injektioner, är behandlingskostnaden insparad efter 3 år.

Det finns fler fördelar med denna behandling jämfört med injektionsbehandling:
– Effekt omedelbart efter behandlingen
– Bestående svettreduktion
– Permanent reduktion av lukt
– Ger en bestående reduktion av hårväxt
– Lägre kostnader på sikt

Att tänka på innan en miraDry-behandling

4-6 dagar före behandling:
Raka båda armhålorna. När du kommer in för din behandling kommer det finnas lite hårväxt för att identifiera området som ska behandlas.

Behandlingsdagen:
Använd kläder med rymliga armhål för enkel åtkomst till behandlingsplatsen, t.ex. en tanktop, en sport-BH eller ett linne.
Planera för att behandlingen pågår ca en och en halv timme

Under miraDry-behandlingen

Läkaren eller sjuksköterskan börjar behandlingen med att desinficera och bedöva armhålorna. Bedövningsmedel injiceras i huden med mycket tunna och korta nålar. En relativt stor mängd vätska injiceras så att svettkörtlar lyfts bort från underhudsfett, nerver och blodkärl. Behandlaren fäster sedan en mall i armhålorna med ett mönster som applikatorn skall gå efter.

miraDry ® applikatorn läggs mot huden och skapar ett vakuum som gör att huden sugs upp och att svettkörtlarna lyfts närmare behandlingsplattan. Mikrovågor hettar upp svettkörtlarna och huden kyls därefter innan vakuumtrycket släpper. Upphettningen är så stor att svettkörtlarna förstörs och förlorar sin förmåga att producera svett.

Behandlingen påverkar både svettkörtlar och odörkörtlar. Behandlingen gör inte ont.

miraDry ® behandlingen i 3 steg:
miraDry behandling
miraDry behandling steg 2
miraDry behandling steg 3

Behandlingstid

Behandlingen tar ca 60-90 minuter.

Efter miraDry-behandlingen

Armhålorna, och ibland delar av armarna, kan kännas bedövade i flera timmar efteråt. När bedövningen släpper kan man uppleva ett lätt obehag. Följ instruktionerna nedan för att uppleva så lite obehag som möjligt.

Efterbehandlingsinstruktioner:
Kliniken tillgodoser med kylpåsar samt smärtstillande läkemedel för första dygnet. Om ytterligare behandling med smärtstillande läkemedel behövs därefter, behöver du tillgodose med detta själv.
– Kylbehandla området med kylpåsar inlindade i ett tunt tyg (ex. rena strumpor) för att minska svullnad. Ha kylpåsarna på i max 20 min i taget. Upprepa detta första dagen.
– Använd icke-receptbelagda smärtstillande (t.ex. paracetamol) och antiinflammatoriska läkemedel (t.ex. ibuprofen) för att minska svullnaden. Fortsätt efter behov under de nästföljande dagarna.
– Håll det behandlade området rent. Tvätta med vatten och Lactacyd i 3 veckor efter behandlingen. Området behöver inte tvättas och hållas rent mer än vanligt.
– Undvik rakning eller att applicera deodorant/antiperspirant de närmaste dagarna. Om deodorant/antiperspirant fortfarande är önskvärt dagen efter behandlingen, släng eventuell använd produkt och öppna en ny produkt.
– Vänta 3 dagar innan du återupptar träning och aktivitet.

Biverkningar av en miraDry-behandling

Det är vanligt med biverkningar efter en behandling med miraDry®, trots att riskerna är få.

Här följer dom vanligaste:
– På grund av bedövningen kan du få blåmärken på injektionspunkterna. Du kan också uppleva darrningar, domningar eller stickningar i armen som varar mindre än 24 timmar.
– Efter behandlingen är det vanligt med rodnad, svullnad, obehag och ömhet i armhålorna. Smärtan lägger sig oftast helt inom det första dygnet. Svullnaden håller sig kvar i ca 1 vecka. Detta behandlar du bäst med kylpåsar, paracetamol och ibuprofen som kliniken tillgodoser med.
– Du kan komma att ha en svullnad och rodnad i det behandlade området, och kan tillfälligt uppleva stickningar, knöligheter, hudband, smärta, stötar eller andra förnimmelser under huden i det behandlade området och/eller överarmen. I de flesta fall försvinner dessa biverkningar inom någon eller några veckor. I sällsynta fall kan det pågå under flera månader.
– En vanlig bieffekt av behandlingen är håravfall i hela armhålan, eller delar av den. Håravfallet blir permanent.

Mycket sällsynta biverkningar efter behandling inkluderar hårsäcksinflammationer i armhålorna, lätta domningar på utsidan av överarmar och stramhet från armhålorna i upptill ett par månader efter behandling.

Restriktioner

– Gravid eller ammande
– 18 års gräns
– Allergi mot lokalbedövning
– Patienter med hjärt-/elektroniska implantat
– Ingen träning på 3 dagar

Behandlingskostnad

En miraDry-behandling kostar 19 900kr. En 2:a miraDry-behandling kostar 9 950kr.

Delbetalning

Vi erbjuder alla Klarnas betalningsalternativ. Du kan betala på kliniken precis som du gör med Klarna online. Smidiga alternativ inkluderar ”Köp först, betala senare” med konto eller faktura och ”Dela upp” med delbetalning. Gå till verktyget för att beräkna den månatliga kostnaden du kommer att behöva betala.

Boka tid

Om du önskar ytterligare information kring behandlingen är du välkommen att boka en kostnadsfri telefon- eller videokonsultation med vår läkare, annars går det bra att boka din behandling direkt här.

Så här upplevs vi av våra patienter

blank

Ta det första steget

Det finns ingen anledning till att fundera längre. Boka en tid hos oss redan nu.

Boka tid

Du är i trygga händer

Vi är Sveriges mest rekommenderade svettklinik. Läs vad våra klienter säger om oss.